comment 0

du kan om du vil.

Det ligger i deg. Potensialet til å utvide grenser, tenke utenfor boksen, leve utenfor komfortsonen. Du har det i deg. Det ligger å venter på at du tar steget i tro.

Som et modent menneske i dagens samfunn anses det umåtelig viktig å være uavhengig og vis i sine valg. Alt skal være i orden til alle tider. Jeg må ha det jeg trenger og det er viktig å alltid passe på at jeg ikke utfordrer skjebnen for mye. Ønsker jeg å gjøre noe spesielt, må jeg ha middlene til å nå målene. Det sies at man må regne ut kostnadene før man kjøper, man må ikke være dum. Det er noe i meg sier «nei» til denne måten å tenke på.

Gideon var en ung mann som bodde i Israel i en tid hvor folket hadde gått bort fra Gud og fiendene deres prøvde å ta dem fra alle kanter. Han var ingen betydelig skikkelse. Gud fant ham i en vinpresse hvor han arbeidet. Ut av det blå sier Guds engel: «Herren er med deg, du djerve kriger». Er det noe å si til en ung mann som aldri har gjort noe nevneverdig i hele sitt liv? Gideon må ha tenkt det samme for han prøvde å forklare Gud at han måtte ha tatt feil «Hør Herre…Min slekt er den svakeste i Manasse, og jeg er den yngste i min fars hus.» Altså sier han; jeg er ingen, jeg tror du må ha snakket til feil mann. Gud gav seg ikke og sa «Jeg vil være med deg, og du skal slå midjanittene (fiendene), alle som en.»

Litt tidligere sier Gud til Gideon «Gå i den styrken du har.»

Det ligger i deg.

Gideon endte opp med å bli en mann som ledet sitt folk ut i frihet fra fiendene sine. Han endte opp med å bli en mann som sprengte grenser, tenkte utenfor boksen og levde langt utenfor komfortsonen ved vinpressen han begynte i. (Hele den spennende historien om Gideon finner du i Dommernes bok kapittel 6 til 8.)

Gud har lagt noe ned i deg som han ønsker du skal gjøre noe med. Det er en gave som må bli pakket opp så du kan begynne å bruke den til å gjøre ting du aldri ville trodd du kunne. Kanskje sprenger det grensene i norsk kultur, kanskje må du tenke på en måte du aldri før har gjort, kanskje kreves det at du tar store steg ut av det som føles naturlig. Kanskje koster det deg langt mer enn du trodde du hadde mulighet til å betale. Er det ikke også det livet med Gud handler om?

”For Mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke Mine veier, sier Herren. For som himmelen er høyere enn jorden, slik er Mine veier høyere enn deres veier, og Mine tanker høyere enn deres tanker.” Jesaja 55, 8-9

Det er så lett å begrense seg selv. Se seg selv i en vinpresse; «jeg er da ingen, kan ikke mye og har aldeles ikke midlene til å gjøre noe stort!» Menneskligheten vår begrenser oss. Tankenen våre klarer ikke se lengre enn det vi klarer i oss selv.

Gideon hadde ingenting og han viste det. På tross av hans mangler brukte Gud ham til å forandre skjebnen til hele hans folk med kun 300 menn. Gud sprenger våre grenser om vi lar ham.

Har du lyst til å leve et spennende liv? Har du lyst til å gjøre større ting enn du noen gang kunne drømme om? Har du lyst til å bety en forskjell for mennesker som lider nød? Har du et ønske om å forandre verden for dem som trenger håp, kjærlighet, glede og fred? Du kan det! Om du vil. Gud leter etter villige hjerter som han kan bruke. Han leter ikke etter verdensmestere; de som kan alt og får alt til. Han leter etter sånne som deg og meg, alt vi har er tillit til Guds ord og at han kan gjøre langt mer enn vi noen gang kunne drømme om eller forstå gjennom oss.

Du kan.

Gud ønsker å bruke deg.

Bare gå i den styrken du har…så ordner Gud resten.

Reklamer
Filed under: Inspirasjon

About the Author

Sendt av

Heisann og hoppsann! Jeg heter Annka. For tiden jobber jeg som linjeleder for tjenestelinjen ved Lev Drammen Bibelskole og er koordinator i Intro. Jeg elsker kirken og er så takknemlig for å være en del av Intro kirken. Hodet mitt bryner alltid på en tanke eller tre som jeg deler frimodig med verden gjennom min lille blogg her i den store utenomjordiske verden vi har kalt cyber space. xo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s